Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твПо време на световна криза

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твПо време на световна криза
Коментари Харесай

Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

По време на международна рецесия България е номер 1 по растеж на заплатите. По време на рецесия ние повдигнахме заплатите с към 8-10 %. И то освен в държавния, само че и в частния бранш. Така че ние постигнахме едно солидно равнище по време на рецесия. 

Това разяснява в ефира на Нова тв Икономическият министър на ГЕРБ Лъчезар Борисов.

Като чувам министъра какви шампионати имаме, чакам като изляза от студиото, да попадна в райската градина. За страдание обаче, истината е напълно друга. България е водач, само че по брой умряли. Лидерството е в неуспех на това държавно управление и това ръководство. Всичко останало, което беше направено като здравни и стопански ограничения, за нас те са прекомерно закъснели, прекомерно противоречиви и прекомерно несъответстващи, посочи Хрости Проданов, Българска социалистическа партия.

Данните сочат, че в България няма компании, които са по-зле от предходната година. Т.е. компаниите, които са изпаднали в неплатежоспособност, в разпродажба са или не са дейни, резервират своите равнища и понижават с 4% спрямо 2020 година, отвърна го министърът.  

Сигурно е правилно това, което споделя министърът, само че чувството измежду хората е друго. Тези огромни цифри, които изтъквате в студиото, чувството измежду хората е напълно друго, дори тъкмо противоположното. От 10 година на власт са популизмът и национализмът. От 10 година страната се движи инерционно в региона на стопанската система, без ясни цели, без критерии и цели. Всяка година престоя на ръководещите коства на жителите 2 млрд.лв. и 50 000 емигранти. Доверието измежду хората ги няма макар " вашите триумфи ", разяснява на собствен ред Бюрхан Абазов от Движение за права и свободи. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР